Карта на действащите ВЕЦ в България

петък, 28 февруари 2014 г.

Испански инвеститори искат да правят паркинги и ВЕЦ-ове на Янтра
« Reply #20 on: 17.11.2011, 18:32:51 »
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=4621.20

ве водноелектрически централи ще бъдат изградени край река Янтра по проект, който разработва Община В. Търново за атракциони и обходен път. Това съобщи пред испанска бизнес делегация кметът Даниел Панов. С тези ВЕЦ-ове може да се захранва уличното осветление във В. Търново. Испанските бизнесмени заявиха инвеститорски интерес към проекта. Проектът за ВЕЦ-ове все още е на идейна фаза, предстои в тази част да бъде направена екологична оценка.
9-членна бизнес делегация от Испания посети вчера В. Търново. С нея на частно посещение дойде сенаторката Адорасион Кесада Браво, председател на комисията по външни работи към испанския парламент. Делегацията беше водена от депутата от ГЕРБ Христо Христов.
Освен от алтернативните енергийни източници испанските инвеститори в областта на ниското строителство и енергетиката се интересуваха и от строежа на паркинги във и край старата столица. Паркингите са най-належащата ни задача, имам идея да построим надземни съоръжения около града, което ще облекчи трафика. За тях можем да ползваме европейската програма “Паркирай и пътувай”, каза Панов. Според сенатор Адорасион Кесада Браво в последните 5 г. в Гранада са направени 12 паркинга.
Дали на крепостта “Царевец” може да се построи хотел се поинтересува един от испанските бизнесмени. Те заявиха, че са харесали Велико Търново много повече от София и че градът е истински туристически център. Според инвеститорите Гранада може да е град – партньор на Велико Търново освен Толедо, с който старата столица има отдавнашни контакти.
Испанските бизнесмени се интересуваха дали в района може да се развива ловен туризъм и какво е състоянието на Летище – Горна Оряховица. Сенатор Адорасион Кесада обеща да помогне за представянето на аерогарата на ежегодния летен авиофорум в Испания.
Преди Велико Търново испанските инвеститори посетиха Горна Оряховица, където разговаряха с кмета Добромир Добрев и се запознаха с проектите на Общината. В късния следобед делегацията замина за Елена за среща с кмета Дилян Млъзев.

Здравка МАСЛЯНКОВА
Информацията е взета от в."Янтра Днес"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ