Карта на действащите ВЕЦ в България

понеделник, 25 септември 2017 г.

Доклад за р Въча и ВЕЦ на територията на БДИзточнобеломорски район

В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки от убийственото влияние на ВЕЦ-овете у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД, представяме доклад относно посетени и проверени ВЕЦ на територията на БДИБР на 23.09.2017г.

 

Обаче преди доклада, във връзка с мисията на сдружението за повишаване информираността на държавните органи, се налага да коментираме накратко

умишленото убийство на река Въча и под язовир Кричим от страна на НЕК ЕАД и на кмета на гр.Кричим в престъпно съдружие. Престъпление, извършено с изричното съгласие на зам. министър Николова, поради което настояваме тя да бъде освободена от длъжност незабавно! Ето Ви малко линкове, да видите каква сте я свършили:

https://www.youtube.com/watch?v=Low4Z8nXDBw

https://www.youtube.com/watch?v=s5fHJ1lEOFU

https://www.youtube.com/watch?v=Fgh9YUjBZKE&feature=share

 

И БДИБР отиде на проверка и не видя нищо нередно, при положение че ситуацията в понеделник е била още по-зловеща!

Че НЕК има съучастие в условията на рецидив е ясно като бял ден - те пускат и спират водата, да не говорим, че коритата на реките могат да се чистят и без да се спира водата и да не говорим, че в района на Кричим нямаше нищо за чистене!

Следващия път, преди да пресушите една река заради почистване на коритото, обадете ни се и ще я изчистим ние, ако ще я пресушавате!

 

И дори не е преценено как ще се отрази пресушаването на ЗЗ Река Въча - Тракия? Това е тежко, престъпно нарушение на ЗБР!

 

И дори не сте уведомили ИАРА? Чест прави на това учереждение, че, за разлика от Вас, директорът на ИАРА, доц.Галин Николов, отиде на място веднага, след като разбра и седя там четири дена със служителите на ИАРА да пазят реката от зловещите изстъпления на населението в района. Реката, а не рибата, която беше събрана още в понеделник!

 

На фона на гореописаното няма да скрием, че временно позагубихме ентусиазъм да Ви помагаме, както досега. Налага се да го направим, защото в района на БДИБР установихме, че се преработва един рибен проход по начин, който е крайно неподходящ. Става дума за МВЕЦ Буйновска и беше крайно желателно подобни реконструкции на РП да се извършват след като се издаде Наредбата за рибните проходи, а не преди това. Защото в момента пак безсмислено се харчат пари в района нна БДИБР.

За гореописаното можете да ссе убедите от данните, качени на нашия сайт:

https://dams.reki.bg/0034-dam/2017-09-23

 

Накрая на този доклад Ви уведомяваме, че се срамуваме от Вас заради умишленото убийство на още една река и на още една защитена зона!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ