Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 20 март 2013 г.

Законни ли са ВЕЦ-овете на Донев в Кресна, попитаха областния управител на изнесените му приемни

Областният управител Костадин Хаджигаев проведе днес две приемни в общините Кресна и Струмяни.

Проблемите, които изложиха жителите и на двете общини бяха концентрирани около земеразделянето и плановете нанесени върху Кадастралните карти. Много от имотите се връщат, но не са в реалните граници, което може да доведе до междусъседски проблеми. Тези неточности водят до невъзможност за кандидатстване по европейски програми и за субсидии, защото се оказва, че обработват една земя ,а имат документ за друга.Всички жители искат поправка в Кадастралния план, но не са в състояние да заплащат юридически услуги и съдебни производства.

Възникнал проблем, след уволнение на работник от Горско стопанство – Кресна и доставката на полагащите му се дърва за огрев бе разрешен на място от г-н Хаджигаев с началника на ГС-Кресна, който се отзова на поканата на областния управител и обеща бившия работник да получи полагащите му се дърва.

В Кресна изказаха съмнение за законността, разрешителни и съоръжения на ВЕЦ собственост на г-н Донев.За проблем с напояването в селата Каменица, Сливница и Крушица сигнализираха жители и кметски наместници.За всички тия проблеми ще бъдат предприети мерки от страна на Областна администрация Благоевград, като бъдат сигнализирани съответните институции.Областния управител Костадин Хаджигаев обеща, че където е необходимо ще отиде на място и ще покани съответните органи, от които зависи разрешаването на даден проблем.

2 ноември 2012 18:31  12 коментара   2280 прочита
в. Струма

Коментари:
3 ноември 2012 04:38 | за Хаджигаев !
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Изрязаха се дърветата, изправи се и се издълба коритото и ето ти го резултатът - ПЛАЧЕВЕН! А именно естествените меандри на реката в този участък и коренищата на дърветата, бяха обособили и оформили естествено речно легло, по което водата си е текла с години, и никога не е преливала там.
Добре е сега хората да потърсят хубава сметка от инициаторите и изпълнителите на този гибелен проект за корекция. Редно е да се понесе отговорност от виновниците!

3 ноември 2012 13:13 | за Хаджигаев ! проверка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

трасето на корекцията на река Бистрица Санданска е изместено на запад и изправено и затова водата течеше толкова бързо и изкопа тия измислени габиони !! що прави Генчо, на тоя обект, как какъв е там ! та тоя нема строително образование - само е приятел со тия що са на власт .
Г-н Хаджигяев защо бягате от проблемите в гр. Сандански ! Бездействието Ви е престъпление! Питай г-н Баханов той е юрист !
за това Ваше бездействие на изборите гражданите на гр. Сандански ще Ви накажат -никой няма да гласува за ГЕРБ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ