Карта на действащите ВЕЦ в България

петък, 25 юли 2014 г.

Очаква се покачване на речните нива почти в цялата страна

От Русеинфо: http://www.ruseinfo.net/news_129419.html
24 Юли 2014 г.



През следващото денонощие се очаква покачване на речните нива почти в цялата страна. По прогноза на НИМХ днес на много места в страната ще има валежи, по-значителни в централните и източните райони. Количествата ще са между 10 и 20 л/кв.м, като на изолирани места е възможно и повече.

В резултат на падналите в последните дни валежи, повърхностният почвен слой е преовлажнен, което е предпоставка за увеличен повърхностен отток. Това ще доведе до по-съществени повишения в средните и долни течения на Дунавските реки, поречията Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, като по-значителни по река Росица, Русенски Лом, южно-черноморските реки, горното течение на Тунджа и средното течение на Марица, по-значителни при родопските й притоци, при Струма(по-значително по река Джерман) и Места. Не са изключени локални, поройни наводнения, вследствие на повишената почвена влажност, интензивни валежи и/или действието на нарушители на речния отток.

В петък съществени валежи не се очакват. В събота на отделни места, главно в Западна България, ще превали с очаквани количества от 1-2 до 6-7 л/кв.м.

Оперативното звено на МОСВ продължава да е в режим на повишена активност.

Източник: МОСВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ