Карта на действащите ВЕЦ в България

вторник, 1 юли 2014 г.

След 2 години съдебни битки: ВиК Кресна спечели делото срещу частна ВЕЦ, която трябва да плаща

От в. Струма  23 юни 2014 14:30  3 коментара   3363 прочита

http://www.struma.com/obshtestvo/sled-2-godini-sudebni-bitki-vik-kresna-razbi-meracite-na_56566/

Тежка победа след почти 2 години съдебни битки извоюва общинско дружество ВиК в Кресна, оглавявано от Иван Атанасов, в петък Върховният касационен съд отхвърли жалбата на мажоритарния собственик "Кресна Електрик" и на частен МВЕЦ Тодор Димов, в която той искаше от съда да спре плащанията си към местното водно дружество, определени с договор и да се освободи от натрупаните към ВиК Кресна дългове. В жалбата си Тодор Димов поиска унищожаване на договора от 2009 година с предмет -доставка на вода за производство на ел. енергия до МВЕЦ "Кресна и местността "Подината", тъй като договорът бил сключен в условия на при заплашване на фирмата му.

След като ВиК Кресна извървя тежкия път от няколко съдебни инстанции се стигна до последната ВКС, съдът не прие жалбата на Димов, заявявайки, че той не е намерил доказателства за това, че е бил заплашван, което според него е било единственото, мотивирало го да сключи договора си с общинското дружество в Кресна. Решението на ВКС е категорично и не подлежи на обжалване. Собственикът на дружество "Кресна Електрик" Т. Димов трябва незабавно да плати натрупаните около 60 000 лева дългове към дружество ВиК в Кресна, заедно с разноските по делата, направени заради неговите жалби. Новината за своеобразната победа на ВиК дружеството в Кресна се разнесе мълниеносно днес.

Потърсихме за коментар директора Ив. Атанасов. Ето какво заяви той : Удовлетворен съм от съдебното решение, още едно доказателство, че трябва да имаме доверие на българската съдебна система. Дружеството претърпя загуби, заради отказа на Димов да си праща уговорените в договора суми, той поиска от мен да сключим нов договор при нови условия и след категоричния ми отказ поведохме една изтощителна съдебна битка, която за щастие спечелихме".

П. Петров


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ