Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 19 юли 2017 г.

Доклад за язовир Цанков камък


В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки от убийственото влияние на ВЕЦ-овете у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД, представяме доклад относно посетени и проверени ВЕЦ на територията на БДИБР, на 15.072017г.

ВЕЦ Цанков камък на река Въча
Както Ви обещахме в предишен доклад, ние следим положението с търсенето на неоткриваемите пробойни на злощастния язовир.
Гордостта на родната хидроенергетика и глупостта на века на престъпника НЕК. Тече като сито и не могат да разберат откъде, нищо че бетонираха цялата река по дъното на язовира! Вероятно защото все още не са попитали оня философ с хидротехническите познания, не че неговите услуги са евтини де!

Посещението е при нормално ниво на водите за сезона.
В реката се изпускат нула капки на час.
Рибен проход няма, естествено!

Сега заявяваме искане до БДИБР да отидат и да хванат престъпника най-после! Нещо имаха май уведомление, че НЕК ще изпуска язовира, но изглежда не са уведомени все пак, че ту се изпуска, ту не се изпуска нищо. В момента на посещението се изпуска НУЛА! Сега вече няма умрели риби, защото каквото имаше да умира, измря предишния път и вече е отнесено от последвалото ново изпускане.


За гореописаното можете да се убедите от данните, качени на нашия сайт:

Сега още настояваме, да си отворите доклада по ОВОС за това престъпление и да видите кой го е писал и какви заключения е направил!
Надяваме се да видите какви ги е писал оня мошеник - доц. д-р Лъчезар Пехливанов и ония мошенички - Росица Николаева и Весела Захариева. Вероятно е според тях речните пъстърви и другите водни животни да оцеляват в локви от топла, неподвижна вода и да няма никакви отрицателни въздействия!
Все пак, може би няма да е лошо да им потърсите отговорност на тия престъпни мошеници, съгласно изискванията на Наредбата за ОВОС - да поемат щетите сега!
Също настояваме БДИБР да ни предостави данни за минималното водно количество по разрешителното за водовземане, да видим дали е нула или е нещо различно!

След доклада, във връзка с мисията на сдружението за повишаване информираността на държавните органи, се налага да коментираме отново случая с бъдещия в минало време язовир Яденица.
Намирайки, че директорът на престъпника НЕК е излъгал предишния път БДИБР по отношение на язовир Цанков камък, и отчитайки, че язовир Яденица ще тече още повече, заявяваме желание сега да затворите очи и да си представите какво ще остане от Защитена Зона Яденица, когато почнат да търсят откъде тече и тоя язовир! Да не говорим за ЗЗ Рила Буфер...

И понеже сме сигурни, че ще одобрите ония пасквили - докладите по ОВОС/ОС на същите мошеници за язовир Яденица, Ви пожелаваме да намерите каквито и да било остатъци от чиста съвест след акта по одобряването! Същото важи и за БДИБР, заради обосноваването на изключението в ПУРБ - надяваме се те вече да търсят остатъците, за което им пожелаваме успех, белким намерят нещо!
И не ходете на проверки или, ако ще ходите - обадете се предварително в НЕК да пуснат водата временнно, докато сте там, да не би случайно да ги хванете!

Благодарим за разбирането и съдействието!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ