Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 3 февруари 2016 г.

Пети ден търсят отломки то отнесен мост в родопско село

20 януари 2016 13:09 | Автор: Адриан КулевПети ден служители на община Мадан издирват и локализират отломки от отнесения понтонен мост, край с.Средногорци.
Шест от осемте елемента вече са установени и се намират между двата ВЕЦ-а, но има и части и до Каучуковия завод. Според жители на селото, части от моста има намерени и в района на Ардино.
„За съжаление, това което откриваме от моста е повредено и едва ли ще можем отново да госглобим и ползваме, все пак ще изчакаме комисия да го огледа и да каже своето становище“, коментира кметът на Средногорци Светлан Младенов.
Според него, елементите са спукани и ще се чака тежка техника, която да ги извади от коритото на реката.
„Не вярвам части да са стигнали чак в Арденско, по скоро предполагам, че са в района, но все още не са локализирани“, добави Младенов. Той определи щетите по един отпострадалитеВЕЦ – ве, като сериозни. „На този етап е почистен и отводнен, но смятам, че има и другипоражения и едва ли ще може да се пусне скоро в експлоатации“,добави кмета наСредногорци.
Понтонният мост бе отнесен в събота вечер, когато след интензивните валежи, нивото на реката в района се повиши значително и отнесе съоръжението, което бе дарено преди години от военните и служеше на хората да стигат до селскостопанските си ниви.
Намерени са, както колата така и микробуса, които също бяха отнесени от високите води вРудоземско, щетите по тях са значителни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ