Карта на действащите ВЕЦ в България

петък, 30 юли 2021 г.

ВМРО в афера с мини ВЕЦ от народ.бг

 Не познаваме медията,не познаваме и фактите, но темата ни е интересна

Измамите на ВМРО не спират: „Войвода“ в афера с мини ВЕЦ, вони на корупция (СИГНАЛ до прокуратурата)

 https://narod.bg/2021/07/20/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%bc%d1%80%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0/

 

Измамите на печално отпадналите от властта пишман патриоти от ВМРО продължават, разкри Narod.bg.

Въпреки, че Красимир Каракачанов и съдружните му „националисти” Валери Симеонов и Веселин Марешки едва събраха 3% на вота на 11 юли и така ще гледат 46-я парламент през крив макарон, активистите на ВМРО не спират с далаверите.

Фирма на благоевградски войводи спечели дело в Административен съд срещу решение на Басейнова дирекция, с което й било отказано удължаване на разрешителното за водоползване и водовземане на от р. Ощавска в землището на кресненското село Ощава.

Дружеството „Темида 2005” ООД имало разрешително за водоползване от 2007 г., което било двукратно продължавано с цел изграждане на МВЕЦ, което трябвало да стане до края на 2018 г.

Тъй като строителният обект не бил завършен, управителят на фирмата Георги Гоцев подал заявление за продължаване срока на действие на разрешителното.

Странен факт, че съпругата на Гоцев – Нели Гоцева, е началник отдел планове и разрешителни в “Басейнова дирекция” – Благоевград и вътре движи документите на мъжа си, което е идеален повод, ако все още имаме прокуратура, тя са се размърда и да постави тарикатите по местата им, зове Narod.bg.

Интересното е още, че фирма „Темида-2005” ООД е създадена преди години като бизнес проект на няколко изявени активисти на ВМРО като Георги Гоцев, заместник-областният Иван Стоянов и покойният регионален координатор на войводите Огнян Узунов, с капитал от 5000 лв.

След като е назначен за зам. областен управител, Иван Стоянов прехвърля дружествения си дял на съпругата си Анета, която пък започва работа в Регионалния инспекторат по образование.

В определен момент във фирмата е войводката Теодора Мичева, която прехвърля дружествения си дял миналата година на Ангел Ангелов, след като е назначена на държавна работа. С управлението на дружеството, в което има общо петиима съдружници, се занимава Георги Гоцев, който поставя съпругата си в откровена и доказана ситуация на „конфликт на интереси”.

Момчил Пашов си трае за безобразията

Тук изниква и въпросът защо директор на БДЗБР инж. Момчил Пашов не уволни Гоцева при условие, че от години е в конфликт на интереси свързани с изграждане на ВЕЦ в Натура 2000?

Запознати твърдят, че госпожата е съпруга на Георги Гоцев – заместник-председател на общинската структура на ВМРО Благоевград.

При постъпването си в дирекцията съпругът на Гоцева е горд притежател на разрешително за изграждане на ВЕЦ в Натура 2000 в защитена зона Кресна – Илинденци и скоропостижно урежда жена си да стане началник на отдел „Планове“.

Гоцева по образование е икономист, но въпреки това не пречи да управлява водите на басейнова Западнобеломорски район. През Гоцева минават за разглеждане всички становища свързани с реализирането на ВЕЦ-ове и всички останали за водовземане, било то от повърхностни или от подземни води, крайната дума е на Гоцева – тя казва „допустимо“ или „недопустимо“ спрямо стратегиските планове на дирекцията – ПУРБ и ПУРН.

Нели Гоцева демонстрира високо самочувствие и не се съобразява със становищата на подчинените си и на всички е ясно, че тя нагласява становищата така, че да е удобна на ръководството.

По тази причина е направо казано удобна и за инж. Пашов – директора, който е поел много обещания и ангажименти към ръководствата на ВМРО и ГЕРБ в областта.

Гоцеве е удобна и по друга причина , през отдела и минават най-апетитните обществени поръчки на БДЗБР, от които се облажват фирми и лица приближени до ВМРО и ГЕРБ в областта.

Впрочем, запознати твърдят, че госпожата е била в отношения близки до точката на замръзване с инж. Пашов преди да бъде назначен за директора на БДЗБР, заплашвана е, че ще разкрие конфликта и на интереси с ВЕЦ-а и фирмата на съпруга и „Темида 2005“ ЕООД.

Но, както се казва, и за двамата важи поговорката „Интересът клати феса“. Бидейки назначен за директор, инж. Пашов изведнъж забравят за конфликта на интереси с ВЕЦ-а и с Гоцева затоплят неимоверно отношенията си един към друг.

Госпожата често навестява кабинета на директора и получава задачите лично. За сега остава в тайна кой посъветва съпруга на госпожата да прехвърли дялове на „Темида 2005“ ЕООД на друг бивш служител на отдел „Планове“ – госпожа Анета Стоянова, съпруга на зам. Областния Иван Стоянов.

За радостната новина се е похвалил лично Гоцев чрез вестник Струма, така както се казва в една друга поговорка „…И вълкът сит, И агнето цяло“.

Засега ВЕЦ-а не е реализиран, а делото за продължаване на разрешителното се точи в съда и само времето ще покаже дали г – н и г – жа Гоцеви от ВМРО ще се сдобият с чисто нова ВЕЦ в Натура 2000.

Под сурдинка се говори, че госпожа Гоцева е мераклийка за директорското място в БДЗБР и на няколко пъти е предлагала услугите си на МОСВ.

Да не се чудим защо вместо желаната промяна, ще получим поредната подмяна на директори и нещата ще продължат да се случват и за напред – лична облага от служебно положение.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ