Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 23 октомври 2019 г.

Кратък целеви доклад на сдружение Балканка относно спасяването на река Струма и Кресненското дефиле.

В изпълнениеа програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МЗХ, МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, копането на речна баластра и пясък и т.н., отравянето на реки и язовири, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, което вече е неизбежно:

 

Представям на Вашето внимание следния кратък доклад.

 

В началото моля, да изгледате следния кратък филм, с който се надяваме да докоснем Вашите сърца, белким се поразтуптят малко:

https://vimeo.com/367594757?fbclid=IwAR3lIo4JM-yQSyTd6HWNXOQ6I7C875v4R_3jT4sOd7CfWsyRTrv2fUhdyT4

 

Ако изгледате филма, ще разберете защо Каузата Ви за ликвидиране на българските реки и на най-ценните местообитания в страната Е Загубена и нямате никакъв шанс. Причината е, че бъдещето е на младите и свободни хора от филма, а не на Вас!

 

Що се отнася до Струма, няма да коментираме днешните изявления на представител на РИОСВ Перник на протеста, с които можете да се запознаете от ТУК:

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/protest-zaradi-zamyrsiavaneto-na-r.-struma-i-iazovir-pchelina-2193144?utm_source=darik&utm_medium=facebook&utm_campaign=shareBlock&fbclid=IwAR3tz2XnbAOG8szJWp8_7fLU0WZf-SIVDjZ6JVGuFJQ55Zjop-NUEMCTwNY

 

Само Ви предизикваме да публикувате най-после Вашите резултати от химическия анализ на водата от язовир Пчелина, а не да повтаряте като развален грамофон "температурата, кислорода, презарибяването" и другите Ваши спасителни сламки. Ние считаме, че като криете Вашите резултати, Вие губите доверие още повече, но това Няма Начин Да Продължава Вечно.

 

Не се ли научихте, бре? Фалшивите Ви ОВОС/ОСВ, криенето на резултати, незаконните Ви решения в нарушение на наши закони, на директиви на ЕС и т.н. и т.н Не Ви Водят до нищо добро! Така например:

 

Като направихте безброй нарушения за "Националния обект" ВЕЦ

Илийна, да не би това престъпление да се строи, А?

НЯМА да се строи!

 

Като се въртяхте и усуквахте за нови писти в Пирин, да не би това престъпление да се строи, А?

НЯМА да се строи!

 

Като одобрихте фалшивите доклади за язовир Яденица, да не би тая измама да се строи, А?

НЯМА да се строи!

 

Като одобрихте хипер фалшивите ОВОС/ОСВ на магистралата в Кресненското Дефиле, да не би това престъпление да се строи, А? НЯМА да се строи през дефилето и това си е!

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30232272.html?fbclid=IwAR1OweQ2xZ6exb9pvvcdXIaqRLE7esuVeWSTzld_TIR-Cyv6x65nLgPGkzA

 

Тоя списък може да го продължим до безкрай, например с Трън, Попинци, Ъглен, Езерото, Диаклас, ВЕЦ Говедарци и т.н. и т.н., но ще спрем дотук!

 

За да осмислите смисъла от самите себе си и шансовете Ви нещата вечно да продължават по същия начин, изгледайте пак филма, за да разберете, че срещу Вас се изправя противодействие с характер на непреодолима сила. Съветваме Ви да осъзнаете факта, че вече сме в 21-ви век и да влезете в правия път, въпреки че вече е късно.  Е, ще построите още два-три ВЕЦ-а, ще поизсечете още малко крайбрежни гори, още малко баластра и подкопани мостове и подпорни стени, и после - Край!

 

Ето защо, на основата на гореизложеното и като израз на промяната във Вашата политика, настояваме да публикувате резултатите от изследването на водата в язовир Пчелина, а така също и да направите мониторинг на екологичното състояние на цялата река Струма и на Драговищица. Засега не можем да разкрием докрай причината, но тия неща ще Ви трябват в най-скоро време, когато вече няма да имате време.

 

И стига вече с тоя кислород на ВЕЦ Пчелина! По-голяма глупост от тая НЯМА! То водата пълна с отрови, Вие кислород ще ми пускате, не че сте го пуснали, де! Ето Ви източника, да се посмеете малко:

http://pk.riosv-pernik.com/

 

И още нещо накрая - престанете да заблуждавате цялата държава, че има какъвто и да било начин магистрала Струма да мине през дефилето! Няма начин и Тя Няма Да Мине Оттам! Същото важи и за всичките Ви големи "проекти", описани по-горе.

Най-приятелски Ви съветваме за магистралата да се обърнете пак към варианта с тунела, като в скоро време ще Ви представим още интересни новини по темата.

 

Предварително благодаря за разбирането и съдействието на всички!

 

С все по-непресъхващо уважение


Сдружение Балканка, гр.София

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ