Карта на действащите ВЕЦ в България

вторник, 25 юни 2019 г.

Филм за реките на Балканите

В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения и т.н., и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, представям на Вашето внимание вече достъпния в интернет филм на Patagonia - BLUE HEART.

 

Филмът е посветен на реките в Западните Балкани, но важи с пълна сила и за нашите реки, а голяма част от героите са наши приятели. Наистина е прекрасен и се надяваме да предизвика трепване на някоя струна във вкаменените Ви сърца.

 

Можете да изберете субтитри на български от Settings на видеото.

Приятно гледане:

https://www.youtube.com/watch?v=OhmHByZ0Xd8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1v0npwUHmQ8cpo-F4N26FLP6HlUhRHggAVXFzcvuRQEzZO9broOFgaJ28

 

Извън темата, изразяваме категорична подкрепа за промените в ЗВ, с които можете да се запознаете от тук:

https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157045

 

Надяваме се да окажете съпротива, ако някой внесе тайно някое предложение между първо и второ гласуване, което да намали допълнително и без това изтънялата защита на рекичките ни. Ние също ще Ви следим.

 

Предварително благодарим на всички, които изгледат филма!

Доколкото ние сме превели филма на български и имаме правата за разпространение у нас, и ако някоя струна наистина затрепти, ще се радваме, ако го качите на сайтовете си, с което ще демонстрирате добра воля и надежда за бъдещето.

 

 

Сдружение Балканка, гр.София

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ