Карта на действащите ВЕЦ в България

вторник, 21 март 2017 г.

Честит Световен Ден на Водата


> Уважаеми дами и господа,
>
> В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки от убийственото влияние на ВЕЦ-овете у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД, поздравяваме всички Вас със Световния Ден на Водата 2017!
>
>  
>
> Пожелаваме Ви много повече успехи в усилията за опазване на водите и тяхното устойчиво използване.
>
>  
>
> Използвам случая, за да Ви запозная и с едно много поучително писмо на нашите приятели от DEF /Danube Environmental Forum/:
>
> http://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files/def_water_day_3_2017.pdf
>
>  
>
> На второ място, поздравяваме БДДР, че са спечелили делото с обжалването на тяхното решение по случая с ВЕЦ Луна, който миналата годи уби река Ботуня и ЗЗ Билерниците!
>
>  
>
> На трето място, прикачваме и едно писмо на Камарата на Инженерите /КИИП/ по основните проблеми, с които се борим всички ние, заедно с Вас - кой-повече, кой-по-малко:
>
> http://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files/pismo043.pdf
>
>  
>
> Може би някои от Вас са го получили, но останалите не са и затова го изпращаме до всички.
>
>  
>
> Както сами разбирате, първоначалния вариант на писмото е е написан от отговорника на сдружение Балканка по екосистемни проблеми, но после е дадено на двамата хидроинженери от комисията на КИИП и те решиха какво ще пише в писмото! Подчертавам - дори свестните хидроинженери у нас вече се възмущават от това, което се случва, и нещата трябва да тръгнат към по-добро!
>
> Напомням, че някои от получателите на това писмо са членове на КИИП и са длъжни да спазват решенията на тази организация, както и да пазят доброто й име.
>
>  
>
> Настояваме за повече добри новини, като тази, че ВЕЦ Луна е спрян!
>
>  
>
> Честит Световен Ден на Водата
>
>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ