Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 17 април 2013 г.

Жителите на село Бистрица скочиха против проект за ВЕЦ

dennews.bg
18.11.2012
размер на текста:

Жителите на дупнишкото село Бистрица се обявиха категорично против изграждането на ВЕЦ на р. Бистрица. По време на общественото обсъждане от 130 присъстващи, всички единодушно заявиха, че няма да позволят благоевградската фирма „Хидроенерджи" БГ да реализира инвестиционното си намерение и да впрегне водите на река Бистрица в продължение на километър и половина за задвижване на турбините на централата. Кметът на селото Васил Бански обясни, че ако се реализира проекта на благоевградската фирма коритото на реката да пресъхне в този участък, това ще доведе до необратими последици не само за жителите на селото, но и за град Дупница, както и за намиращите се наблизо села Самораново и Джерман. Въпреки уверенията на инвеститора, че отбиването на водата в участък от 1,5 км. няма да се отрази на водоснабдяването на селата и града и ще я завърти обратно е ще я върне отново, то според жителите на селото са на друго мнение. Според тях водата просто ще бъде пусната в язовир Дяково и те ще бъдат обречени на суша.

Коментари (3)

Сашо
18.11.2012
1

Бравo на кмета.Той е един изкчитен човек,който помага винаги на жителите.Знае,че хората мизеруват.Не могат да си платят тока и водата.Няма вода дори за поливане на градинине.Решието му е правилно.Поткрепям го напълно.
St
18.11.2012
2

Да не стане същото като в Сапарева баня,квартал Гюргево! ВЕЦ-а на р.Струма не излива "отработената" вода в реката, а я отвежда във ВЕЦ-а в с.Яхиново,че собственикът е един и същ и хората няма как да си поливат градините.Лятото но р.Джерман под ВЕЦ-а течеше водичка,колкото едно 3-годишно дете да я прескочи. Така,че бистричани си знаят работата!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ