Карта на действащите ВЕЦ в България

вторник, 13 юни 2017 г.

Доклад за акция на Рибарица и покана за акция на река Чая

В изпълнение на програмата на Сдружение Балканка за спасяване на Българските реки от убийственото влияние на ВЕЦ-овете у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме  на структурите на МОСВ и БД:

 

Благодарим на всички, които взеха участие в акцията на сдружението в Рибарица на 03.06.2017г. /събота/ - Детско училище, почистване на реката и зарибяване с 4000 балкански пъстърви.

 

Акцията премина успешно. Всеки, който не дойде, може горчиво да съжалява.

В нея се включиха БДДР, ИАРА Ловеч, община Тетевен, РИОСВ Плевен /без директор Рени Атанасова, по разбираеми причини/ и Областният управител на Ловеч.

 

На директора на БДДР се паднаха най-тежките чували боклук, които мъкна заедно с отговорника на сдружението по екосистемни проблеми.

С цялостното протичане на събитието можете да се запознаете от следния линк:

http://forum.balkanka.bg/viewtopic.php?f=5&t=152

 

Сега използваме случая да Ви напомним, че следващата акция - почистване и зарибяване на река Чая на територията на БДИБР е на 17.016.2017г. /събота/ - чистене на реката и зарибяване с 25000 балкански пъстърви.

 

Всички предишни поканени са поканени пак!

Поканата важи с особена сила за ръководството на КОСВ към НС, БДИБР, министъра и заместник министъра на ОСВ и министър председателя.

 

Гарантираме приятно прекарване, тежка умора и заслужено удовлетворение в края на деня.

 

Предварително благодарим за съдействието!

 

 

P.S.

Използваме случая да напомним на БДИБР, ДУВ и НСЗП към МОСВ, че другата седмица, на 20.06.2017г. - вторник, от 12.00 часа в Белово, ще се проведе общественото обсъждане на ДОВОС/ДОСВ за бъдещия в минало време язовир Яденица. Надяваме се представители на тези организации да дойдат и да участват в обсъждането и пак гарантираме приятно прекарване и тежка умора накрая. Само за удовлетворението не сме съвсем сигурни...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ