Карта на действащите ВЕЦ в България

четвъртък, 20 април 2017 г.

Mr.Trash Wheel - водно колело в Балтимор, което премахва боклука от реката.

Това е "Mr.Trash Wheel" - водно колело в Балтимор, което премахва боклука от реката.

Водното колело се задвижва от силата на течащата в реката вода, който изхвърля боклука и отломките от водата и я депозира в сметище.

Когато няма достатъчно вода, има слънчев панел, закрепен към водното колело, за да осигури допълнителна мощност. Mr.Trash се използва от 2014 г. насам, отстранявайки почти половин милион тона боклук от вътрешното пристанище на Балтимор.

Тези боклуци съдържат 8,9 милиона цигари и половин милион контейнери от полистирол. Фирмата, зад г-н Траш, в момента набира средства за второ колело.

нннн нн
Mr. Trash Wheel--Baltimore MD.jpg
By Dicklyon - Own work, CC BY-SA 4.0, Link
Инсталиран през май 2014 г., водохващане на отпадъците от водни колела, известно като "Място за боклук", е първото задържащо устройство за боклук на водни колела в света. [1] Той седи в устието на река Джоунс Фолс в вътрешното пристанище на Балтимор. Споразумението от февруари 2015 г. с местно предприятие за производство на отпадъци до енергия се смята, че прави Балтимор първият град, който използва регенерирани отпадъци от водни пътища за генериране на електроенергия. [2]Разтоварването на река Джоунс водопади изтича петдесет и осем квадратни километра земя извън Балтимор и е значителен източник на боклук, който влиза в пристанището. Боклукът, събран от г-н Trash Wheel, може да дойде откъдето и да е в района на Jones Falls Watershed. Колелото се движи непрекъснато, отстранявайки боклука и го изхвърля в прикачен контейнер, използвайки само възобновяема енергия от водна и слънчева енергия, за да запази колелото си. Той има способността да събира 50 000 паунда дневно и е извадил повече от 350 тона отпадъци от забележителността и туристическата атракция на Балтимор през първите 18 месеца, които се изчисляват на приблизително 200 000 бутилки, 173 000 чаши от картофи и 6,7 милиона цигари [4] [5] Водното колело е много успешно при отстраняване на боклука, като видимо намалява количеството боклук, което се събира в пристанището, особено след валежи. [6]След успеха на Mr. Trash Wheel, Waterfront Partnership събра пари, за да построи второ водно колело в края на Харис Крийк - изцяло потопен поток, който тече под квартала на Кантон в Балтимор и се влива в Пристанище Балтимор. Харис Крийк е известно, че всяка година носи тон боклук. [7] [8] Планираното ново водно колело бе открито през декември 2016 г. и наречено "професорно колело". [9] Професорът за боклук предотвратява изхвърлянето на отпадъци от пристанището и влизането в залива Чесапийк и Атлантическия океан.
Mr. Trash Wheel at Pier Six Pavilion.jpg
By Dicklyon - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ