Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 8 юни 2016 г.

Общинските съветници в Гоце Делчев ще обжалват решение на административния съд - Благоевград за мини ВЕЦ над с. Брезница

Общинските съветници от Гоце Делчев са против изграждането на трасе в землището на с. Корница за напорен водопровод на мини ВЕЦ Янкулица, с който собственикът на централата Алиосман Камбач иска да измени водохващането на по-висока квота на р. Янкулица, която е приток на по-голямата река Туфча от където пък се осигурява голяма част от питейната вода в цялото Гоцеделчевско поле.

Макар че административният съд в Благоевград се е произнесъл в полза на Камбач, те решиха да използват законовия срок за обжалване на съдебното решение и да изпратят на магистратите доказателства, с които трасетата на минивеца не са изградени по план, нарушават и стесняват горски и селскостопански пътища в землището на съседното село Брезница.

 

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1578958

 

Общинските съветници от Гоце Делчев са категорично против изграждането на трасе в землището на с. Корница за напорен водопровод на мини вец Янкулица. Мотивът е, че съоръжението ще измени водохващането на по-висока квота на р. Янкулица, която е приток на по-голямата река Туфча, а оттам се осигурява голяма част от питейната вода в цялото гоцеделчевско поле.

Макар че административният съд в Благоевград се е произнесъл в полза на проекта, съветниците решиха да използват законовия срок за обжалване на съдебното решение и да изпратят на магистратите доказателства, с които трасетата на минивеца не са изградени по план, нарушават и стесняват горски и селскостопански пътища в землището на съседното село Брезница.

 

 

Да напомним само, че срещу това изменение възразиха и от природозащитната организация WWF България, но компетентните отхвърлиха жалбата им. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ