Карта на действащите ВЕЦ в България

петък, 23 януари 2015 г.

Изпускани води от ВЕЦ затрудняват строителството на моста над Луда Яна. Строителите уверяват, че срокът ще бъде спазен

Постоянно изпускане на води от ВЕЦ над село Росен са качили нивото на река Луда Яна и то е необичайно високо при липсата на валежи. Това усложнява и затруднява строителните дейности на моста по пътя Пазарджик-Пловдив. Вецът използва вода от язовир "Тополница", прехвърлена по канал и изпускана в Луда Яна.  "Въпреки затрудненията от високите води е създадена организация и строителството на моста върви в срок", заяви за ПАмедия Атанас Христев, управител на "Инфрастрой АВ" ООД, който е подизпълнител на обекта. Основният изпълнител е "ОРС Инфраструктура" - гр. София.Христев и Лука Луканов, управител на софийската фирма, днес лично контролираха изпълнението.

Към момента са изградени основите на моста и са издигнати част от носещите колони. Мостът ще е двуотворен, сглобяемо монолитна конструкция с дължина 51,3 м и ширина 14,50 м.

Строителството започна в началото на декември 2014 година и по договор трябва да приключи до 183 дни или до юни 2015 година. Стойността на обекта е 2,38 млн. лв. с ДДС.

Във връзка със строително-монтажни работи беше въведена временна организация на движението. За всички видове моторни превозни средства беше затворен за движение в двете посоки участъкът от Пазарджик до село Мало Конаре.

четвъртък 22 януари 2015 - 17:04:50

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ