Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 29 юли 2015 г.

Три басейна, бийч бар и отворена сцена посрещат пловдивчани на плажа на река Марица

От втори август Пловдив ще се сдобие с естествен градски плаж

15:45, 27.07.2015 http://www.trafficnews.bg/news.php?id=24175


Плажът  на река Марица ще отвори за посетители на втори август от 18:00 часа, съобщиха организаторите на събитието. Тогава  в участъка между Пешеходния мост и моста на Панаира ще бъде възобновена традицията пловдивчани да си имат градски плаж край реката
Гостите на реката ще могат да се възползват от бар, плаж с три басейна, а от септември и отворена сцена, на която ще се провеждат различни музикални събития, работилници, лекции, дебати, филмови прожекции и мн. др. За музикалното оформление на тържественото откриване, с фънки бийтове, ще се грижи DJ Gudel, а студени коктейли ще забъркват барманите
Проектът „Плажът на Марица” представлява намеса в градска среда, която цели да възстанови забравената пловдивска традиция на крайречните бани - първите пловдивски публични бани край Марица отварят врати още през 1882. В десетилетията след това няколко други плажа отварят врати на различни места край реката и те стават предпочитано място за прекарване на свободното време на пловдивчани.
След 70-те интереса към тях значително намалява. В днешно време почти никой не ходи на реката освен дузина рибари в крайградските части на Пловдив. За период от поне 50 години обаче да идеш на плаж край Марица е било въплъщение на думата “густо”.

Повече от 100 години по-късно екипът и партньорите на Архитектурната седмица възраждат тази пловдивска традиция. Плажът е временна конструкция, която ще съществува от 02 август до 30 септември. След края на фестивала ще бъде премахната, като амбицията на организаторите е тази инициатива да се повтаря през всяко следващо лято.

Уикенд на басейна

28.07.2015 09:45
http://edno.bg/blog/uikend-na-baseyna
Този уикенд летните жеги няма да са проблем. Две партита ще разхладят "Код Жълто" с приятна атмосфера край басейна, студени коктейли и много музика.
Започваме в събота с “Мелформатор At The Pool 2" - второ издание на култовото party от миналото лято, което се осъществява съвместно с екипа на Under The Line.
Локацията отново е същата - къщата със зеления двор и син басейн край Коматевско шосе. Очакват ви над 20 часа свежа, лятна електронна музика от 12 диджея, солидна звукова система и впечатляващ мапинг. Двора разполага с бар, хамаци, лаундж зони, храна и още няколко изненади...  Начало: 13:00 в Galeria In The Garden!
В неделя (02 август) продължаваме с парти настроението. Очакваме ви в 18:00 ч. между Пешеходния мост и моста на Панаира (бул. Марица 104) за официалното откриване на "Плажът на Марица".
Каним ви да възобновим заедно една забравена пловдивска традиция и да направим лятото в града на тепетата още по-приятно. Гостите на реката ще могат да се възползват от бар, плаж с три басейна, а от септември и отворена сцена, на която ще се провеждат различни музикални събития, работилници, лекции, дебати, филмови прожекции и мн. др.
За музикалното оформление на тържественото откриване, с фънки бийтове, ще се грижи DJ Gudel, а студени коктейли ще забъркват барманите от artnewscafe.    
 „Плажът на Марица” е съвместен проект на ONE ARCHITECTURE WEEK  и artnewscafe -  намеса в градска среда, която цели да възстанови забравената пловдивска традиция на крайречните бани.
Всяка година ONE ARCHITECTURE WEEK представя тенденциите в съвременната архитектура с фокус върху конкретна тема и нов кураторски екип.
Темата за 2015 г. е "При-общена река", а кураторка е Мерве Бедир.
Организатор на фестивала е ЕДНО – платформа за съвременна култура, а събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и фондация „Америка за България”. Програмата на ONE ARCHITECTURE WEEK е част от културния календар на Пловдив, Европейска столица на културата за 2019.
Партньор на цялата отворена програма е Milka, а съ-организатор на спортната програма - NowWeMove. Продукционни партньори за реализиране на Плажът на Марица са Стефан Щерев, Пътинженеринг ЕООД, AstralPool, Mr.Bricolage, Alfa СОТ, ВиК Пловдив, ОП "Градини и паркове"- гр.Пловдив, Екотой Сервиз ООД.
Специален партньор на бара е Изворна Вода Бачково.
Технологичен партньор е net365.mobi.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ