Карта на действащите ВЕЦ в България

сряда, 28 май 2014 г.

Обстановката в Дунав се успокоява, нивото на водата спада с по пет-шест сантиметра на денонощие

27 Май 2014 13:28:51  http://www.ruseinfo.net/news_127572.html
 
Обстановката по река Дунав се успокоява и нивото започва да спада леко. Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав /АППД/ Георги Георгиев. По думите му високите води в Сърбия се оттичат, като в следващите дни в българо-румънския участък нивото ще спада с по пет-шест сантиметра за денонощие. В момента край Русе то е 739 см спрямо условната кота "нула", като прогнозата за следващите два дни е да спадне с още 14 см.

В същото време противопожарната служба в града днес показа техника и оборудване за реакция при наводнения - автомобил с водолазно оборудване, надуваеми лодки с извънбордови двигатели, както и машини, които могат да се движат в заблатени терени. 

Началникът на областното управление комисар Павлов представи и шестимата пожарникари, които са взели участие в помощната операция в Сърбия. Двата екипа - от по трима души, са работили от 17 до 23 май в село Кончарево и в град Парачин. Пожарникарите обясниха, че са отводнявали електрически централи, аптеки, банки, училища, детски градини и жилища. Работили са по 14-16 часа на ден. Спасителите заявиха, че са в готовност при нужда да заминат отново за Сърбия. Комисар Павлов обясни, че на тяхно място в Сърбия в момента има други два екипа от пожарникари от Русенско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ